Пиратствахме музика
Napster, iTunes и много разновидности още не бяха измислени, но въпреки това с един стар касетофон и с 5 касетки на Лили Иванова ти записваше всички нови хитове на Nirvana и Deep Purple пуснати по радиото. Прехвърлянето на звук от картина ставаше с микрофон пред телевизора и много търпение. Това е истинското пиратстване на музика

Дискетите от Nintendo
Праисторическите игри с жълти дискети и пистолет за стрелба по патки. Безценна класика от онова хубаво време. Макар че животът беше 2D, ти се разцепваше на Super Mario и Battle City a.k.a танкчетата. Дискетите даваха много дефекти и това, което знаеш от приятел, е да духнеш в самата платка. Работеше всеки път!

Докладите в училище
Тях ги пишехме в едно отдавна антично място – Библиотека. Седяхме по 1-2 часа и четяхме най-различни енциклопедии. Тогава още нямаше Wikipedia и не знаеше какво е Ctrl+C.

Презаписване на филми
…за всички, които си спомнят за видеотеките с носталгия, когато изгледа всички серии на „Костенурките Нинджи“ и „Цар Лъв“. Видеото беше перфектно и за записване на различни предавания и филми, когато още нямаше и кабелна телевизия. Един ден сестра ти взима касетата с любимия филм „Роки“ и записва тържество на буквите. Легендарният осмъртвящ удар на Брус Лий е достатъчен, а после една седмица наказан!

100 живота на Super Mario
Думи като чийт и бъг не ни бяха познати, но знаеше винаги как да бъдеш безсмъртник на тази игра. Златното ниво е 3-1! Виж го тук.

А ако си фен на Contra ето и код за 30 живота.

Откъде идва порното?
Определено не се намираше толкова лесно, но списания и различни снимки на голи каки винаги можеше да изровиш отнякъде. Във видеотеките имаше един цял щанд с порно и се чудеше как да вземеш точно тази? След време тези благини и готини моменти се улесниха от интернет.

Заключение
Възможно е оцеляването ни без интернет, но с него е много по-лесно. Емоциите, които си преживявал няма да са същите като на пъпчасалия очилатко, който се пипа за първи път на порно видеото на Памела Андерсън. Чакането на желания филм по телевизията и липсата на опцията „Pause“ праве живота доста по-интересен.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s